Salı, Ağustos 24, 2004

Heveg - Olgunlar - Nastaf - Dilberdüzü


07:00 – 08:45 kalkış, kahvaltı, kampın toplanması ve Heveg Yaylası’ndan hareket

Köyün içinden geçen beton yoldan yukarı doğru tırmanış başladı. Katırlara yüklenecek olan eşyalar bizi sonradan takip etmeye başlayacak.

10:15 – 10:45 Olgunlar (Meredet) Mahallesi, Olgunlar Yaylası, Osman’s Place 2100 m.


İlk mola noktası, hava güneşli sıcak birşeyler içilemiyor, ayran ve soda gayet iyi. Köyün içindeki camiyi anlatmadan geçmek istemiyorum. Ahşap bir direk üzerinde, çinko bir şapkanın altındaki iki hoparlörden oluşan minarenin yanında standart köy evine benzeyen bir bina. Köydeki evlere hoş bir şekilde betonarme pek yaklaşmamış, hala taş ve ahşap birçok bina var etrafta.

Artık yol bozulmaya ve dikleşmeye başladı. Konuşarak yürümek, kelimeye nefes harcamak zorlaşıyor.

11:30 – 11:50 Nastaf Yaylası 2390 m.


11:50 Dilberdüzü Yaylası 2780 m.

Köşeyi dönünce varmayı düşündüğünüz yere varamadığınızı, dağda gözüken tüm mesafelerin göründüğünden düşündüğünüzden çok daha uzak olduğunu, on dakikanın hiçbir zaman on dakika olmadığını ilk olarak anladığımız yürüyüş bu. Ben kendi namıma, sanırım tüm bir hafta sırasında en çok zorlandığım zaman olarak bu çıkışı söyleyebilirim. Yaylaya vardıktan sonra soğumadan çadırları kurduk, bizim haricimizde de bayağı çadır var etrafta. Bülent’in hazırladığı çorbayı içip arkasından çay kahve sefası yaptıktan sonra dinlenme sürecine geçildi. Kimi matların üzerinde arada bir çıkan güneşten ısınırken, kimi mutfak çadırının önünde akşama hazırlanacak fasulyeyi ayıklamaya, kimi de çekirdek yemeye başladı. 19:00 gibi yenen yemek sonrası zirve için tırmanış planları konuşuluyor ve 21:00 gibi çadırlara çekiliniyor. Zirvenin asıl amaç olmadığı, sadece bu işin çeşnisi olduğu, asıl amacın trans ı gerçekleştirmek olduğu söyleniyor ama çeşni çok büyük...

Hiç yorum yok: