Pazartesi, Ağustos 23, 2004

Ardeşen - Heveg

07:30 Ardeşen Öğretmen Evi’nden hareket

Arhavi Lale Pastanesi’nde kahvaltı edildikten sonra toplamda yedi saat sürecek olan minibüs yolculuğu başladı. Sahilden Hopa, oradan içeri (güneye) Borçka, Artvin, Cankurtaran geçidinden dağların güneyine geçiş. Yol üzerinde hem Borçka barajı, hem de dünyanın 4. büyük barajı olacak Deriner barajı var. Dağların içine gömülmüş inanılmaz büyüklükteki beton blokları

12:00 Yusufeli (eksik malzemeler toparlandı, beyaz tülbentler, çatal bıçak tabak çanak takımları)

Artık cep telefonları alış sahasından çıktı. Asfalt yolların yerini toprak, neredeyse tek şerit yollar aldı. Emine’nin böğürtlene olan düşkünlüğünü daha minibüs yolculuğunda öğrendik.

13:00 İhtiyaroğlu Balık Lokantası (alabalıklar yendi)

16.30 Heveg Yaylası 1850 m.

Evet şimdi başlıyoruz... Derenin yanındaki kamp alanına indirilen malzemeler arasından fazladan getirilmiş olanlar ayrılıp minibüslerle Ayder’de alınmak üzere geri yollandı. Heveg’in diğer adı Yaylalar Köyü. Hükümetin isteği üzerine birçok lokal köy ismi değiştirilmeye başlamış. Burasıda onlardan biri ancak halk arasında hala Heveg olarak geçiyor. Dağlardan gelen derenin yanında bulunan kamp alanından tam karşıya baktığınızda ladin ve çam ağaçlarından oluşan bir orman var. Bunun tam karşısında ise ciddi bir tezat olarak komple kurak bir dağ yükseliyor. Bir tarafı orman, diğer tarafı kurak bir vadi içindeyiz. Toprak yoldan on dakikalık bir yürüşle köye varılıyor. Markette telefon var. Neyse, eşyalar geri yollandıktan sonra, Bülent çadırların nasıl kurulacağını ve uyku tulumlarının nasıl kullanılacağını anlattı. Bitişik nizamda tüm çadırlar kurulduktan, Yusufeli’nden alınan içkiler dereye yatırıldıktan sonra yemek hazır olana kadar isteyenler köyü dolaştılar. 20:00 civarı yumurta ve sucuk ekmekten oluşan ilk gecenin menüsü ateş etrafında yenmeye başladı. Haliyle grup kalabalık olduğu için yumurta yetmedi ama önemi yok J, sucuk ekmek herkesi doyurdu. Ertesi günün genel yürüş planını öğrendikten sonra 22:00’ye doğru yavaş yavaş herkes çadırlara çekilmeye başladı.

Hiç yorum yok: